Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pivnice Tep Chvaletice vs. SKK Hlízov A 2.4.2023

4. 4. 2023

V neděli 2. dubna vyrazili šipkaři hlízovského áčka k zápasu do Chvaletic, kde je čekala tamní Pivnice Tep. Domácí celek prožívá povedenou druhou polovinu sezony, kdy od příchodu Filipa Kundráta prohrál jediné utkání, a to U Kapličky ve Vrdech. Kromě dalších dvou remíz zapsal šest výher, z toho čtyři v řadě. A z další se mohl radovat i po souboji s SKK Hlízov, kdy utržil tři body po vítězství 10:8.
Hlízovští vyráželi k utkání s vědomím dobré formy soupeře, ale i tak odhodlaní zabojovat o nějaké body. Po úvodní polovině dvouher domácí vedli 5:3, následně zvládli lépe i čtyřhru a ujali se vedení 6:3. V krásném souboji v cricketu pak duo Adam Procházka, Vladimír Dytrych vybojovalo v rozhodujícím třetím souboji bod pro Hlízovské, když zdolalo dva nejlepší hráče Chvaletic Braňa Smoligu a Filipa Kundráta.

„Strašně hezký zápas. Byl to boj do poslední šipky. Vláďa si uzavřel a mně zbývalo dohodit jediný střed. Věděl jsem, že musím trefit, protože domácí už nám dýchali na záda. Když bych nedal, měli šest šipek na tuším dva potřebné, kterými by nás v bodech předehnali. Naštěstí jsem třetí šipkou trefil a zapsali jsme bod,“ řekl ke cricketu Adam Procházka.

Adam si následně poradil s domácí jedničkou Braněm, kterému nevyšly doubly, naopak hlízovský hráč trestal v obou případech z první šipky. V tu chvíli stáhli hráči SKK na 5:6. Další tři zápasy ale připadli Chvaletickým, z toho dvakrát 2:1. Pivnici Tep tak chyběl k výhře jediný bod.

Následně ale Vláďa Dytrych napodobil Adam Procházku a porazil Braňa Smoligu. Vzápětí Adam udolal Filipa Kundráta a když Radek Růžička uspěl proti Pavlu Sýkorovi, bylo jasné, že o osudu utkání rozhodne poslední dvouhra. Martin Marián v ní ale padl s Milanem Bochníčkem 0:2, a tak se Hlízov nedočkal ani bodu za remízu, tři body zůstaly ve Chvaleticích.

„Domácí nám oplatili porážku 10:8 z prvního vzájemného utkání hraného u nás. Naprosto potvrdili svou výbornou formu, hráli moc dobře. Popravdě musím říct, že jsem před utkáním čekal, že nás porazí větším rozdílem, ale zabojovali jsme, i když se nakonec bodovat nepovedlo. Mrzí mě můj zápas s Pavlem Sýkorou. Vedl jsem 1:0, druhý leg mi ale nevyšel a ve třetím jsem promarnil náskok, když jsem si tři kola úplně zbytečně nedokázal připravit double a soupeř to potrestal. Škoda taky pokračujícího trápení Martina Mariána na doublech. Ten až to prolomí, tak to bude jízda za výhrou v suchém triku. Každopádně gratulace soupeři k parádním výkonům a díky za krásné utkání,“ zhodnotil zápas Adam Procházka.
 

Pivnice Tep Chvaletice - SKK Hlízov 10:8 

Bilance hráčů Hlízova: 

Adam Procházka 3:1 (12 náhozů 95+)

Vláďa Dytrych 3:1 (4 náhozy 95+ a 4 náhozy 133+)

Radek Růžička 1:3 (7 náhozů 95+)

Martin Marián 0:4 (1 nához 95+)

AP

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář