Jdi na obsah Jdi na menu
 


Eden Vrdy vs. SKK Hlízov A 26.1.2024

29. 1. 2024

Šipkaři hlízovského áčka mají za sebou utkání 11. kola 3. ligy, skupiny G. Tentokrát zajížděli do Vrdů, kde se střetli s hráči tamního Edenu. Souboje s tímto týmem bývají vždy velmi vyrovnané a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Zápas nakonec Hlízovští zvládli poměrem 11:7, čímž zopakovali domácí výhru z prvního vzájemného souboje.

Než se pustíme do shrnutí zápasu, chtěli bychom vyzdvihnout pohostinnost soupeře. Na chlebíčky navázal guláš a celkově se zápas nesl v uvolněné, přátelské atmosféře, a to od úvodu až do úplného konce.

Hlízovští vstoupili do utkání lépe. První duely na terčích zvládli Adam Procházka proti Pavlu Truksovi a Radek Růžička proti Pavlu Holoubkovi. Martin Hobža poté nestačil sice na Miroslava Lišaníka, ale vedení Hlízova na 3:1 posunul Vláďa Dytrych v souboji s Vitalijem Brelykem.

Toto manko vzápětí dokázali Vrdští smazat. Pavel Truksa udolal 2:1 Radka Růžičku a Pavel Holoubek si poradil s Adamem Procházkou 2:0, když Adam měl sice ve druhém legu už připravený double, ale soupeř ho na něj nepustil, když vytáhl nádherné zavření 130 bodů přes poslední šipku do středu.

Za stavu 3:3 se ale memento zase překlopilo na stranu Hlízova, když své zápasy, v obou případech 2:0, zvládli Vláďa Dytrych s Martinem Hobžou.

V úvodní čtyřhře se zadařilo Adamovi, který zavřením v sedmém kole přiblížil bodu hosty, ale nakonec se ho nedočkali. Ve druhé čtyřhře se Vláďovi s Radkem nezadařilo a soupeř to potrestal. V rozhodujícím souboji pak nestálo při Hlízovských štěstí, když soupeřům umožnili přes smolné Martinovo netrefení zavírat o pouhé tři body, a to se stalo osudným.

Následoval cricket, ve kterém se áčku v sezoně daří, když valnou většinu z nich vyhrálo. A stalo se tak i tentokrát, a to 2:0. Průběžný stav po týmovkách tak byl 6:4 pro Hlízov.

Následovala série dvouher, která SKK vyšla na výbornou. Hlízovští vyhráli všechny čtyři duely, přičemž Martin Hobža ozdobil ten svůj zavřením přes střed, a to paradoxně Pavlu Holoubkovi, který v předešlém průběhu zavřel zmiňovaných 130 přes střed Adamovi. Uzmuté čtyři výhry zároveň rozhodly o tom, že Hlízov pojede z Vrdů s cennou výhrou.

Tak, jak třetí série dvouher Hlízovu vyšla, ta čtvrtá, závěrečná, už tolik ne. Zřejmě i pod dojmem už rozhodnutého střetnutí hned tři souboje skončily výhrou domácích. Jediný bod vybojoval střídající Tomáš Dytrych, který udržel pevné nervy a oba legy s Markem Vavřinou zvládl rozhozem na střed, přičemž v tom druhém trefil úplný střed. 

Hlízov tak zvítězil stejně jako v prvním vzájemném zápase 11:7 a naladil se tak na další utkání. V něm přivítají Hlízovští 9. února svého zatím jediného přemožitele v sezoně, a to Úplně jiné šipkaře z Červených Peček.

Bilance hráčů Hlízova

Vláďa Dytrych 3:0 (2x 95+)

Adam Procházka 2:2 (7x 95+, 2x 133+)

Radek Růžička 2:2 (3x 95+, 1x 133+)

Martin Hobža 2:2 (3x 95+)

Tomáš Dytrych 1:0

AP

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář