Jdi na obsah Jdi na menu
 


Haufova družina Čáslav vs. SKK Hlízov A 19.4.2024

23. 4. 2024
Předposlední zápas sezony za sebou mají šipkaři hlízovského A-týmu. V Čáslavi změřili síly s tamní Haufovou družinou, prvním týmem 3. ligy, skupiny G. První vzájemné střetnutí skončilo v Hlízově remízou 9:9, tentokrát se mohli radovat Hlízovští ze zisku třech bodů, a to po vítězství 11:7. 
První kolo dvouher znamenalo zisk dvou bodů pro každý z celků. Z pohledu Hlízova uspěli Adam Procházka a Vláďa Dytrych, zatímco Martinové Hobža a Marian zůstali poraženi – 2:2. Z následující čtveřice soubojů vyšli lépe domácí, když jediný bod pro Hlízov získal Vláďa Dytrych. Do týmovek tak vstupovala Haufova družina s vedením 5:3. 
Čtyřhru zvládli lépe domácí, kteří uspěli v obou soubojích a vytvořili si tak již tříbodový náskok. Velké drama a možná i zlomový moment nabídl cricket. Martin Hobža s Radkem Růžičkou sice podlehli Petru Dvořákovi s Pavlem Červinkem, ale hlízovská dvojice Adam Procházka, Vladimír Dytrych tentokrát uspěla jak ve svém souboji s Pavlem Kohoutem a Martinem Dvořáčkem, tak následně i s přemožiteli Radka s Martinem. „Oba crickety byly hodně vyrovnané. Důležité bylo, že v tom rozhodujícím jsem v závěru na rozdíl od soupeře uzavřel sedmnáctky, a navíc pak na dvě šipky zavřel středy. To rozhodlo. Soupeř měl šanci na sedmnáctkách před námi, ale nevyužil ji a dal nám šanci, kterou jsme naštěstí využili,“ shrnul Adam Procházka dění v cricketu, po němž Hlízov snížil na 4:6. 
Do zbytku dvouher nastoupil za Hlízov místo Martina Hobži Radek Růžička. A hned ve svém prvním souboji uspěl. Navázal tak na třetí výhru Vládi Dytrycha a rázem bylo srovnáno 6:6. Následně sice Martin Marian nestačil 1:2 na Petra Dvořáka, což ale byl poslední úspěch domácích. Od stavu 7:6 pro Čáslav už sbírali výhry jen Hlízovští. Adam Procházka sice prohrával s Pavlem Červinkem, když mu soupeř zavřel první leg v šestém kole, pak se ale prosadil i Adam, když soupeři zavřel v sedmém a osmém kole a vybojoval srovnání na 7:7. 
Jak už bylo zmíněno, zbytek zápasu patřil Hlízovu. V posledních čtyřech dvouhrách tak postupně uspěli Radek Růžička, Vláďa Dytrych, Adam Procházka a na úplný závěr i Martin Marian, který upravil na konečných 11:7 pro Hlízov. 
„Výhry nad prvním týmem soutěže si moc ceníme. Byl to hodně kvalitní zápas. K vidění byla i vysoká a hlavně brzká zavření. Výborně se tradičně dařilo Vláďovi, který opět zvládl dvouhry bez prohry. Osobně jsem taky hodně spokojený, takhle dobře jsem nehrál strašně dlouho. Podařilo se i střídání, kdy se Radek necítil před zápasem, ale když šel dohry, přidal důležité výhry,“ uvedl po zápase Adam Procházka. 
Poslední utkání čeká hlízovské áčko 10. května, kdy změří síly s tradičním protivníkem, Hospůdkou na Vinici. Půjde o přímý souboj o konečné 3. místo. 
 
Bilance hráčů Hlízova
Vláďa Dytrych 4:0 (9x 95+)
Adam Procházka 3:1 (11x 95+, 3x 133+)
Martin Marian 1:3 (7x 95+, 2x 133+)
Martin Hobža 0:2 (3x 95+)
Radek Růžička 2:0 (3x 95+)
AP
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář