Jdi na obsah Jdi na menu
 


SKK Hlízov A vs. Haufova družina Čáslav 24.11.2023

28. 11. 2023

SKK Hlízov A – Haufova družina Čáslav 24. 11. 2023

Utkání 8. kola šipkařské 3. ligy, skupiny G za sebou mají hráči hlízovského áčka. V domácím prostředí přivítali v té době druzí Hlízovští první tým soutěže – Haufovu družinu Čáslav. Oba celky přitom se stejným počtem bodů dělilo jen skóre, a tak se dal čekat velmi zajímavý souboj.

Vstup do zápasu měli lepší hosté z Čáslavi, kteří se rychle ujali vedení 5:1. (poznámka: V zápise o utkání naleznete stav s vedením hostů 4:1 a následně 4:2 a 5:2, ale celkově sedmý duel byl dohrán dříve než šestý, proto vedli 5:1). Zbylé dva zápasy první poloviny dvouher ale uzmuli pro Hlízov Martinové Hobža a Marian, kteří tak navázali na do té doby jediný bod Adama Procházky, a rázem bylo áčko SKK zpět v zápase při stavu 3:5.

Velké drama nabídly čtyřhry, které dospěly do rozhodujícího třetího legu. V něm Adam Procházka s Martinem Marianem dlouho přehrávali hostující Martina Dvořáčka a Petra Dvořáka. Čáslavští ale na konci zabrali a manko stáhli, a nakonec při nich stála i štěstěna. Adam Procházka při 80 bodech na terči trefil dvakrát single 20 a následně o dírku místo dvojnásobku 20 skončila jeho šipka ve dvojnásobku 1. Následně hosté trefili vítěznou šipku a odskočili do vedení 6:3.

Na ztrátu dvou her ale Hlízov opět stáhl v cricketu, který zvládl velmi jistě 2:0 a do druhé poloviny dvouher se tak šlo za stavu 4:6 z pohledu Hlízovských.

V jejich úvodu domácí díky Radkovi Růžičkovi a Martinu Hobžovi srovnali na 6:6, ale následně padli Adam Procházka a Martin Marian a náskok Čáslavi byl zpět. Poté se ale znovu podařilo Radkovi Růžičkovi s Martinem Hobžovi zvítězit a za stavu 8:8 se šlo do posledních dvou dvouher v nichž drama vyvrcholilo.

V té první Adam Procházka prohrál první leg, druhým pak vyrovnal, ale ve třetím tahal díky dobrým náhozům soupeře od začátku za kratší konec. Manko z úvodu legu se pak ukázalo jako klíčové, když Pavel Kohout zvládl zavřít ve chvíli, kdy měl Adam na terči 56 bodů.

V tu chvíli bylo jasné, že dosavadní lídr soutěže neodjede z Hlízova s prázdnou. Pozornost všech se ale upřela na poslední souboj, ve kterém domácí Martin Marian stanul proti čáslavské jedničce a kapitánovi Petru Dvořákovi. Dramatický souboj pro sebe ve dvou lezích získal Martin Marian, načež propukla hlízovská radost z vydřeného bodu po remíze 9:9.

„Byl to opravdu krásný zápas. Mohli jsme vyhrát i prohrát. Remíza je za mě naprosto spravedlivá,“ řekl po utkání Martin Marian. „Prohrát si nikdo nezasloužil,“ souhlasil Martin Hobža.

„Moc pěkné, dramatické střetnutí. Pro mě ale hodně paradoxní. Pocitově jsem se cítil vůbec nejlépe v sezoně, ale nakonec je z toho pro mě zatím nejhorší výsledek (1:3 na zápasy). Ve výsledku je remíza určitě spravedlivá, protože po zápase v Červených Pečkách jsme hráli s určitě nejlepším soupeřem, který má vyrovnané všechny čtyři hráče, kteří proti nám nastoupili. Zpětně mě určitě mrzí ten těsný pokus, který nám mohl přihrát bod ve čtyřhře. A pak taky promarněný náskok v prvním legu s kapitánem soupeře, kdy jsem třikrát přehodil v závěru 48 bodů, nechal se dotáhnout, a nakonec hru prohrál. Ale i o tom jsou šipky,“ zhodnotil Adam Procházka.

Remízu Hlízova „A“ s Haufovou družinou Čáslav využila Hospůdka na Vinici, která vyhrál s posledním týmem Času dost Petrovice a oba celky v tabulce přeskočila. A právě na půdě Hospůdky na Vinici uzavře hlízovské áčko první polovinu sezony. Utkání se hraje v neděli 10. prosince od 13 hodin.

Bilance hráčů Hlízova

Martin Hobža 3:1 (6x 95+)

Radek Růžička 2:2 (6x 95+)

Martin Marian 2:2 (5x 95+)

Adam Procházka 1:3 (5x 95+, 2x 133+) 

AP

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář