Jdi na obsah Jdi na menu
 


SKC Zruč n/S D vs. SKK Hlízov A 14.1.2023

23. 1. 2023

Ve třináctém kole soutěže RP2 zavítali hráči SKK Hlízov A do Zruče nad Sázavou k utkání proti tamnímu SKC RABBIT D. Tým domácích se pohybuje v dolní polovině tabulky, takže hráči SKK očekávali vyrovnané utkání a při troše štěstí snad i bod za celkovou remízu.

Výsledek  2:16 je proto velkým zklamáním, i když některá utkání prohráli hlízovští až po boji v pátém setu. K úvodním čtyřhrám nastoupily dvojice Petr Huka a Milan Matička proti Martinu Jajčišinovi a Tomáši Försterovi, druhou dvojici vytvořili Jan Dlabal a Martin Kačerovský, kteří se utkali s Miroslavem Frišem a Janem Balounem. Obě čtyřhry vyhráli domácí na sety v poměru 3:2. Dvojice Huka, Matička dokázala vyrovnat stav utkání z 0:2 na 2:2, v pátém setu vedla 5:1, ale ani to nestačilo k vítězství v utkání. Podobně dvojice Kačerovský, Dlabal nedotáhla do zdárného konce vedení 2:1 na sety.

Ve dvouhrách získal první bod pro hosty Jan Dlabal výhrou nad Martinem Jajčišinem 3:1 a vzápětí přidal druhý bod Martin Kačerovský, který porazil domácí super talent Tomáše Förstera 3:2, poslední set 12:10. V tomto utkání ukázal Martin Kačerovský velkou psychickou odolnost a skvělý postřeh při smečích soupeře.

Smolný zápas sehrál ještě Honza Dlabal proti Janu Balounovi, když stav v pátém setu byla nakonec pro soupeře 11:9 a Petr Huka, který proti stejnému soupeři nevyužil vedení 2:1 na sety, v pátém odvrátil jeden mečbol a nakonec prohrál 10:12.

Ohlasy po utkání:

Petr Huka: „Dlouho jsem si nemohl zvyknout na prostředí ve Zruči, nikdy jsem tady nehrál, dost špatně jsem na hru viděl. To ovlivnilo moji hru v koncovce čtyřhry. Ve dvouhrách jsem moc šancí neměl, soustředil jsem se hlavně na utkání proti Janu Balounovi, které jsem nakonec smolně prohrál.“

Martin Kačerovský: „Porazil jsem mladého Förstera, takže jsem spokojený.“

Milan Matička: „Byl jsem unavený z práce, utkání mi nevyšlo. Ve dvouhrách uhrát jediný set je málo. Nedařilo se mi ani ve čtyřhře, tu jsme si ale s kolegou prohráli sami vlastními chybami.

Jan Dlabal: „Výsledek je pro nás hodně špatný, já měl přidal vítězství nad Tomášem Försterem i Janem Balounem. Zase ztratím body na žebříčku STR.“

Další utkání sehraje tým SKK Hlízov A v sobotu 21.1.2023 na půdě TJ Sokol Malín D. Tedy s týmem, který je na předposledním místě v tabulce. Přivezou hosté konečně jeden nebo dokonce tři body do tabulky?

PH

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář