Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ Sokol Malín D vs. SKK Hlízov A 21.1.2023

23. 1. 2023

Čtrnácté kolo soutěže RP2 přineslo souboj s týmem, se kterým by hlízovští měli uhrát příznivý výsledek. S tímto předsevzetím také do Malína jeli. Navíc domácí TJ SOKOL Malín D nenastoupil v nejsilnější sestavě (chyběl Jiří Svoboda). Přesto se domácí radovali z výhry 11:7.

První bod pro A tým hlízovského SKK vybojovala osvědčená dvojice Petr Huka a Milan Matička, která zdolala Jana a Matěje Cihlářovi 3:1. Dvojice pro druhou čtyřhru tvořili Jan Dlabal a Josef Kačerovský mladší (tzv. Pepča), kteří nestačili na Kateřinu Veverkovou s Bohumilem Sosnovcem a prohráli 2:3. Kolikátá už je to prohra ve čtyřhře v pátém setu po vyrovnaném průběhu utkání!

Další body pro hosty vybojovali shodně Milan Matička a Petr Huka, kteří porazili Matěje Cihláře a Kateřinu Veverkovou. Navíc Milan Matička odehrál skvělé utkání proti Bohumilu Sosnovcovi, které dovedl až do pátého setu, ale bohužel bez vítězné tečky.

Josef Kačerovský ml. dokázal porazit jenom Matěje Cihláře a se stejným výsledem odehrál dvouhry překvapivě i Jan Dlabal. Oba tedy prohráli s Kateřinou Veverkovou, hlavně Honzova porážka ve čtyřech setech byla hodně překvapivá. Nutno ale podotknout, že Kateřina zahrála perfektně – bez chyb při delších výměnách  a skvělá na nohách. Potvrdila tak, že její žebříčkové postavení STR 854 neodpovídá tomu, co opravdu umí.

Slabou útěchou pak pro Honzu může být průběh posledního utkání proti Bohumilu Sosnovcovi, který sice skončil porážkou 1:3, ale prohrané sety končily na deseti respektive jedenácti míčcích.

Dvě vyhraná utkání tedy chyběla k zisku vytouženého bodu.

Ohlasy po utkání:

Petr Huka: „Dokázali jsme s kolegou vybojovat výhru ve čtyřhře, k tomu jsem přidal vítězství ve dvou utkáních ve dvouhře. Z mé strany spokojenost, hlavně vítězství nad Kateřinou Veverkovou 3:1 si cením. Na podzim jsem ji u nás porazil 3:2, když jsem jí dokázal odvrátit 3 mečboly v řadě. Teď byl průběh také zcela vyrovnaný.

Milan Matička: „Také jsem porazil Kateřinu Veverkovou 3:1, hrála dobře. Škoda zápasu s Bohumilem Sosnovcem, ale v koncovce utkání se projevily jeho zkušenosti a zaslouženě vyhrál.“

Josef Kačerovský mladší: „Porazil jsem akorát Matěje Cihláře, který teprve sbírá zkušenosti. S Kateřinou jsem prohrál zase v pěti setech, stejně jako na podzim v Hlízově. V rozhodujícím setu jsem uhrál pouhé 4 míčky… .“

Jan Dlabal: „Jsem totálně z formy, v minulém kole ve Zruči jsem uhrál jen jedno vítězství, teď také. Kateřina Veverková hrála dobře, ale porazit bych ji měl. Zkoušel jsem hrát aktivní útočnou hru, ale tato taktika nezafungovala a pak už jsem to v průběhu utkání nedokázal změnit. Zase ztratím řadu bodů STR, ale víc mě mrzí porážka týmu. Bojujeme dál!“

V dalším kole se v sobotu 28.1.2023 v Hlízově dohrává odložené utkání dvanáctého kola proti týmu TJ SOKOL Zbraslavice B.

 

PH

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář