Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ Sokol Zbraslavice B vs. SKK Hlízov A

7. 11. 2022

K hodnocení utkání si můžeme půjčit větu z filmu Zdeňka Svěráka Vesničko má středisková: „Americký film Harpuna nastavuje nemilosrdně zrcadlo ...“. Hráči TJ Sokol Zbraslavice B nastavili v domácím prostředí nemilosrdně zrcadlo A týmu SKK Hlízov vítězstvím 13 : 5 a tím pádem jasnou odpovědí na otázka, zda budou i v následujícím ročníku účastníkem soutěže RP2.

Tým Hlízova odjížděl k utkání s odhodláním poprat se alespoň o remízu a s vědomím, že Zbraslavice jsou v tabulce jen o jednu příčku výš s jediným vítězstvím. Hned úvodní čtyřhry však ukázaly rozdíl ve výkonnosti obou týmů a dvě porážky 0 : 3 daly utkání jednoznačný charakter. První zápas vyhrál Honza Dlabal proti Janu Santovi až za stavu 0 : 9. Do té doby uhráli hlízovští pouhé dva sety.

Další výhry přidali Milan Matička a Petr Huka, také výhrami nad Janem Santou a to bylo ze strany hostí vše. Bez bodu tentokrát zůstal Martin Kačerovský.

V týmu soupeře exceloval nestárnoucí Josef Fuchs a spolu s ním Luboš Jandík. Čtvrtým hráčem domácích byl Jaroslav Malina, který odehrál utkání ve čtyřhře a dvě dvouhry, ve kterých zvítězil a k dalším utkáním potom už nenastoupil. Proto 5 bodů pro hráče SKK.

Ohlasy po utkání:

Petr Huka: „Cením si uhraného setu proti Luboši Jandíkovi i vyrovnaného, byť prohraného, prvního setu proti Josefu Fuchsovi. Vítězství nad Janem Santou si velice vážím, dokázal jsem otočit nepříznivé skóre 1 : 2 na sety a vyhrát 3 : 2. Zejména čtvrtý set byl hodně dramatický, skóre bylo vyrovnané až do stavu 9 : 9.“

Jan Dlabal: „Je jasné, že pinkáním a pasivní hrou se k lepším výsledkům nedostanu. Slibuji, že svůj styl hry změním a budu hrát aktivní hru plnou topspinů a pro body si „půjdu“. Prostě budu hrát jako na tréningu, kde jsem neporazitelný“.

Jestli Honza svůj slib splní se budeme moci přesvědčit už příští týden v sobotu 12.11. od devíti hodin v zápase, ve kterém domácí SKK Hlízov A hostí SKP Olympia Kutná Hora B.

PH

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář