Jdi na obsah Jdi na menu
 


SKK Hlízov B vs. TJ Sokol Čáslav F

20. 12. 2023

B-tým hlízovských stolních tenistů má za sebou poslední utkání letošního roku. A šlo o úspěšný duel, když v domácím prostředí zdolali v zápase 10. kola Regionálního přeboru 3. třídy TJ Sokol Čáslav F 14:4.

Vše klasicky odstartovaly čtyřhry. Adam Procházka s Danem Talandou splnili roli favoritů a hladce 3:0 si poradili s hostujícími mladíky Matějem Zelenkou a Štěpánem Kubou. To druhý debl přinesl velké drama. V souboji otců se syny stanuli Hlízovští Pepové Kačerovští proti Martinovi a Šimonovi Kratochvílovým. Domácí duo vedlo 2:1 na sety, ale nakonec byli šťastnější hosté z Čáslavi, kteří srovnali na 1:1.

Ve dvouhrách plnili hráči Hlízova v zápasech s mladým týmem Čáslavi papírové předpoklady a byť sem tam někteří ztratili set, byli v soubojích se Šimonem Kratochvílem, Štěpánem Kubou a Matějem Zelenkou stoprocentní.

Vyrovnané bitvy pak všichni Hlízovští sehráli se zkušeným Martinem Kratochvílem. Ten nejprve otočil z 1:2 na 3:2 bitvu s Pepou Kačerovským ml., následně si v těsných setech poradil 3:0 s Adamem Procházkou, aby vzápětí doslova vydřel výhru 3:1 nad Pepou Kačerovským st.

Na závěr ale i on padl, když podlehl 2:3 Danovi Talandovi. „Neskutečný, co vytáhl za úder. Vrátil de facto prohraný míček,“ reagoval po zápase Kratochvíl na klíčový moment, kdy Dan srovnal v pátém setu na 10:10. Hlízovský hráč už ve výměně zdvihal ruce nad hlavu, ale soupeř se vrátil do hry, zatlačil a dostal Dana pod tlak. Ten ale z pozice cca dva metry za stolem vytáhl zázračný úder a po následné chybě soupeře získal, jak se později ukázalo, klíčový bod. Poté totiž Dan uhrál i další dva míčky a pátý set tak ovládl 12:10.

„Pěkný zápas v příjemné atmosféře. Klobouk dolů, jak se zadařilo Danovi, byť v zápasech s Matějem Zelenkou a Štěpán Kubou si vybral i slabší chvilky, kdy možná došlo trochu k nekoncentraci a třeba i podcenění. Ale zápasy pak dotáhl k výhře, což je hlavní. Super taky bylo, když se Pepa Kačerovský st. Dokázal neskutečně vyhecovat proti Šimonovi Kratochvílovi a otočit z 0:2 na 3:2. Co se mě týče, tak jsem spokojený. Tři body byly, řekl bych povinnost. Mít trochu více štěstí, dalo se uhrát i něco s Martinem Kratochvílem. Jsem rád, že jsme si připsali první domácí vítězství a celkově první domácí body. Soupeři jsme oplatili porážku z prvního vzájemného utkání, kdy je ale nutno dodat, že tentokrát jim chyběl Jan Kasal, který proti nám uhrál v prvním zápase vše, co uhrát šlo. Vlastně stejně jako ve svých zbylých zápasech, do kterých v sezoně nastoupil,“ zhodnotil zápas Adam Procházka.

Bilance hráčů Hlízova

Dan Talanda 4:0 

Adam Procházka 3:1 

Pepa Kačerovský st. 3:1 

Pepa Kačerovský ml. 3:1

AP

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář