Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hlízovská pálka 9.9.2023

13. 9. 2023

Pohled od Adama Procházky:

Hlízovskou pálku ovládl Heřmanův Městec, domácí derby rozhodla až čtyřhra 
 

V sobotu 9. září se v hlízovském kulturním domě uskutečnil další ročník Hlízovské pálky, tedy turnaje ve stolním tenisu družstev. Letos byla naplněna maximální kapacita, zápolení se tak zúčastnilo hned osm týmů. Po celodenním zápolení nejprve v základních skupinách a následném „pavouku vítězů“ se z triumfu radovalo družstvo z Heřmanova Městce, které tak obhájilo loňské prvenství. Druhé místo obsadili stolní tenisté ze Sázavy a bronz připadl Velkému Oseku. Čtvrté místo nakonec obsadily Býchory. 
 
Nejen nejlepší čtveřice po základních skupinách ale dohrávala turnaj pavoukem. Také týmy, které skončily ve skupině na třetím a čtvrtém místě hrály o konečné umístění. „Pavouka poražených“ zvládlo nakonec nejlépe družstvo Malína, které tak obsadilo 5. místo, a to před šestou Církvicí. 
 
O sedmou a osmou příčku svedly lítý boj výběry Hlízova. Ten nakonec rozhodla až závěrečná čtyřhra. Duo z hlízovského béčka Dan Sytař, Sváťa Kučera udolalo v pětisetové bitvě áčkaře Honzu Dlabala s Martinem Kačerovským. Ti sice vedli už 2:0 na sety, ale nakonec padli 2:3. Béčko Hlízova tak skončilo sedmé a áčko osmé. 
Děkujeme moc všem, kdo se turnaje zúčastnili a už nyní se těšíme na další ročník. 
AP
 
Pohled od Martina Mariana:
 
9.9.2023 se hrál turnaj družstev ve stolním tenisu Hlízov Open . Turnaje se zúčastnilo 8 týmů . Nejvíce se dařilo TJ Jiskra Heřmanův Městec , kteří nepoznali hořkost porážky a obhájili titul z loňského roku . Druhým týmem turnaje se stal tým TJ Kavalier  Sázava a třetí skončil TJ Sokol Velký Osek , 4. TJ Sokol Býchory , 5. TJ Sokol Malín , 6. TJ Církvice , 7. SKK Hlízov B , 8. SKK Hlízov A .
MM